Ο Αλέξης κάνει τους νεκρούς όμορφους

 
 

«Πολλοί όταν έρχεται η ώρα να αποχαιρετίσουν τους δικούς τους ανθρώπους τότε καταλαβαίνουν ότι τους έχουν χάσει για πάντα και όσο ζούσαν δεν τους φρόντισαν αρκετά και πιστεύουν ότι με μια διόρθωση, έναν καλλωπισμό έστω την τελευταία στιγμή θα κάνουν γ αυτόν όσα δεν μπόρεσαν όσο ζούσε» 

— Είναι ψυχοφθόρα σαν διαδικασία η δουλειά σας;

«Είναι σκληρή δουλειά, μπορεί να σου τύχει ένα μικρό παιδί, ένας νεαρός, πρέπει να είσαι εξοικειωμένος με το νεκρό σώμα και με όλες τις καταστάσεις. Σε κάνει πιο ρεαλιστή η δουλειά αυτή. Σκέφτεσαι ότι αύριο μπορεί να είσαι εσύ σ αυτήν την θέση. Ο θάνατος δεν κοιτάζει ηλικία, αν είσαι φτωχός η πλούσιος , όμορφος η άσχημος δεν ξεχωρίζει κανέναν ο θάνατος. Έχεις να αντιμετωπίσεις κάθε μέρα περιστατικά νεκρών, αλλά πρέπει να αποβάλλεις την θλίψη. Ο νεκρός δεν γίνεται να ζωντανέψει, όμως σκέφτεσαι αισιόδοξα ότι έκανες κάτι έστω και για τις τελευταίες αυτές στιγμές του. Είμαστε οι τελευταίοι με τους οποίους θα συναναστραφεί ένα νεκρό σώμα. Επεμβαίνεις για τελευταία φορά σε κάποιον πριν τον παραδώσεις. Υπάρχει πάντα μια τρυφερότητα που αντιμετωπίζεις τον κάθε νεκρό»

Απίστευτη η  εμπειρία να φωτογραφήσεις εκεί μέσα... Ρίξτε μια ματιά στην συνέντευξη από τον Γιώργο Τσιτιρίδη, και κάποιες φωτογραφίες από μένα  εδώ