συνέντευξη exostis interview

 
 

Γιώργος Στριφτάρης: "Πολλές φορές μπερδεύω το γέλιο με το κλάμα, όταν λείπει ο ήχος."

συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μενελάου

 

Πολυσχιδής, ξεκάθαρος, to the point. Με αφορμή την κυκλοφορία του λευκώματος "Phosphorus" ο Κωνσταντίνος Μενελάου συζητάει με τον ηθοποιό, casting director και φωτογράφο Γιώργο Στριφτάρη και αυτό είναι το αποτέλεσμα.


 

Η δουλειά που παρουσιάζεται στο λεύκωμα πήρε 8 χρόνια να ολοκληρωθεί. Τι σε έκανε να καταλάβεις ότι έφτασες στο τέλος αυτής της προσπάθειας; Ήταν εύκολο να πεις ότι τέλειωσε;

 

Έχουμε συνηθίσει να λέμε, ότι τελειώνει ένας κύκλος. Στην ουσία είναι μια τυπική έκφραση, ως κώδικας επικοινωνίας και συνεννόησης. Δεν πιστεύω σε αυτή την έννοια της ολοκλήρωσης και συνεπώς διακοπής. Του τέλους. Ναι, μπορεί να υπάρχει αυτή η αίσθηση, αλλά στην πραγματικότητα ο ένας κύκλος βοηθάει στην έναρξη του επόμενου, ώστε να γίνει σπείρα με κύκλους, που θα αγκαλιάσουν ή θα αφήσουν εκτός, τις επιλογές μας. Και κάποιες φορές, ίσως κοιτάς πίσω και μπορεί να ζαλίζεσαι, κοιτάς μπροστά έχοντας πια μνήμη και ίσως κουράζεσαι και μόνο στην ιδέα του επόμενου. Μα είσαι η επιβίωση σου. Είσαι η φθορά σου. Και το άγνωστο σε γοητεύει. Το τέλος δεν το ξέρεις. Γνωρίζεις ότι υπάρχει και πας προς τα κει. Γιατί "η Ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο Θάνατος".

 

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

 

 

Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο Μενελάου και τον Εξώστη!