Back to Athens 4. Exarchia. Be my Art Guest.

 
 

Ευχαριστώ τον Γιώργο Παυλάκη για την φιλοξενία των έργων μου στον υπέροχο χώρο του,  EVERY DAY A STORY, BARBOUR SHOP (Ζωοδόχου Πηγής 33 & Α. Μεταξά 1 -Εξάρχεια) στο πλαίσιο του Be my Art Guest.

Στο πλαίσιο του festival “Back to Athens 4 / Exarchia 2016”, μιας πρωτοβουλίας που ενεργοποιεί χώρους διαφορετικής χρήσης στη περιοχή των Εξαρχείων για μια σειρά πολιτιστικών γεγονότων και δράσεων εικαστικών, μουσικών και θεατρικών, περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα Be my Art Guest.

17 αναπάντεχες επισκέψεις σε 17 μαγαζιά και καταστήματα

 

Τι είναι το Be my Art Guest ;

Στο πλαίσιο του festival “Back to Athens 4 / Exarchia 2016”, μιας πρωτοβουλίας που ενεργοποιεί χώρους διαφορετικής χρήσης στη περιοχή των Εξαρχείων για μια σειρά πολιτιστικών γεγονότων και δράσεων εικαστικών, μουσικών και θεατρικών, περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα Be my Art Guest.

Στο πρόγραμμα αυτό προσκαλούνται καλλιτέχνες να συνομιλήσουν με τους καταστηματάρχες και μέσα από την διαδικασία αυτή να προκύψει ένα έργο που θα παρουσιαστεί στους χώρους αυτούς. Τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν ως εκθεσιακοί χώροι για το έργο των καλλιτεχνών, αλλά σαν αναπάντεχοι χώροι συμβίωσης της τέχνης μέσα σε αυτά και την καθημερινότητα τους. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι μια εβδομάδα και τα καταστήματα θα είναι επισκέψiμα ανάλογα με το ωράριο τους.
Μέσα από οικείες διαδρομές στην πόλη και άλλες παρακάμψεις, συναντάς απρόσμενες εικαστικές παρεμβάσεις σε χώρους και παλαιά ιστορικά καταστήματα της περιοχής. Καλλιτέχνες με χιουμοριστική διάθεση και όρεξη για ανακάλυψη, μέσα από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, μουσική, θέατρο, προβολές, και συζητήσεις, δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την καλλιτεχνική παραγωγή. Εκεί όπου ιστορικά κτίρια της δεκαετίας του 19ου και 20ού αιώνα συναντούν την αρχιτεκτονική παράνοια της δεκαετίας του 70 και του 80, εκεί συμβαίνουν πράγματα που ούτε καν φαντάζεσαι!

 

Τι είναι το Back to Athens ;

Το Back to Athens σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πρώτη φορά το 2012 και η ιδέα του βασίστηκε στην σκέψη πως μια σειρά γεγονότων μπορεί να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για το κέντρο της πόλης. Προσκλήθηκαν Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, ομάδες και επιμελητές, που αντιλαμβάνονται την πόλη ως ανοιχτό πεδίο δράσης, αλλά και ως ένα περιβάλλον σε συνεχή βίαιη μεταμόρφωση. Τι άλλαξε αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι παρέμεινε ίδιο είναι κάτι που απομένει να δούμε.


Το back to Athens 4 επιστρέφει στα Εξάρχεια, στην καρδιά της Αθήνας, για μία εβδομάδα 3-11 Ιουνίου 2016, συγκεντρώνοντας και πάλι το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δυναμικό σε μια φεστιβαλική συνένωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το back to Athens δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα ιδεών που παίρνουν τη μορφή εκθέσεων, παραστάσεων, μουσικών performance, προβολών αλλά είναι κυρίως μια συνάντηση καλλιτεχνών, στο κέντρο της πόλης, ένα μέρος που γεννιούνται ιδέες και καταφέρνουν να πραγματοποιηθούν.

Καλλιτέχνες από Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στο κοινό μία εβδομάδα πολυπολιτισμικής συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων που κατανοούν την εποχή τους. Το Back to Athens 2016 πλαισιώνεται από το Berlin Soup, ένα διαθεματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ.

7 ημέρες / κάθε ημέρα και μία εκδήλωση / party και μουσική / πλαισιώνουν το φετινό Back to Athens 2016

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη

 

Πληροφορίες

 

cheapart.gr Back to Athens 2016

cheapart.gr Be my Art Guest

facebook event Back to Athens

facebook event Be my Art Guest

 

 

 

Τρίτη 7 Ιουνίου και Πέμπτη 9 Ιουνίου ξενάγηση (διάρκειας 1 ώρας περίπου) στα καταστήματα και στους χώρους των εκθέσεων του Back to Athens 4. Exarchia. Συνάντηση στις 7.00 μμ στο χώρο της cheapart official page (Α. Μεταξά 25 -Εξάρχεια). Προλάβετε να δηλώσετε συμμετοχή. Είσοδος ελεύθερη.